Våra designer

Utöver Floor Fields Design Edition by Alfredo Häberli erbjuder Parador en gemensam designkollektion bestående av utstickande parkett- och laminatgolv: Edition 1 – ett samarbete mellan Parador och tolv framstående personligheter inom den internationella designscenen. Dessa många olika karaktärer ger golvdesignerna ett mycket speciellt uttryck av extravagans och modernitet.

Alfredo Häberli

”Ett golv avslöjar sina mönster och strukturer kanske först på det andra eller tredje ögonkastet. Viktigt är bara att det har en effekt, utlöser en känsla och understryker rummets karaktär.”

designer Porträtt

Jean Nouvel

Jean Nouvel räknas till en av samtidens mest inflytelserika arkitekter. Fransmannen förknippar man med djärvt formspråk, transparens och vågat uttryck.

designer Porträtt

Jean-Marie Massaud

Jean-Marie Massaud realiserar både arkitektoniska storprojekt och enskilda designobjekt. I sin studio designar fransmannen projekt i alla storleksordningar från parfymflaskor till fotbollsstadion.

designer Porträtt

Karim Rashid

Karim Rashid är sedan många år en ikon och stjärna inom den internationella designscenen. Rashid spelar skickligt med moderna stilelement och transformerar dem till sitt egna, mycket personliga gestaltningsspråk.

designer Porträtt

Konstantin Grcic

Konstantin Grcic föddes 1965 i München och räknas som en av samtidens mest inflytelserika tyska designer.

designer Porträtt

Matteo Thun

Den italienska arkitekten och designern Matteo Thun är medgrundare av Sottsass Associati och den legendariska Memphisgruppen. Från 1983 till 1996 undervisade han som professor för design på Hochschule für Angewandte Kunst i Wien.

designer Porträtt

Ora-Ïto

Ora-Ïto gjorde rubriker med en snarast okonventionell karriärväg. Sin status som designscenens stjärnskott har studieavhopparen ett magasin att tacka för som publicerade hans designutkast för Louis Vuitton, Gucci och Apple för vilka det inte fanns någon kundorder.

designer Porträtt

Piero Lissoni

Italienaren Piero Lissoni, född 1956, studerade arkitektur i Milano innan han 1986 tillsammans med Nicoletta Canesi grundade en interdisciplinär studio för arkitektur och design.

designer Porträtt

Ronan & Erwan Bouroullec

De båda bröderna Ronan och Erwan Bouroullec bedriver tillsammans den efter dem uppkallade designstudion i Paris. De upptäcktes av Giulio Cappellini för vars märke de realiserade sina första kommersiella projekt.

designer Porträtt

Ross Lovegrove

Industridesignern Ross Lovegroves stil är en kombination av materialstudier, biomorfiska former och high tech.

designer Porträtt

Zaha Hadid

Den brittiska arkitekten och arkitekturprofessorn av irakisk härkomst imponerar på arkitekturvärlden med sina avantgardistiska, framtidsinriktade visioner.

designer Porträtt

Ben van Berkel

Nederländaren bedriver tillsammans med en partner arkitektur- och designbyrån UNStudio i Amsterdam.

designer Porträtt

Please confirm your language in order to continue