Hadi Teherani

Arkitekten Hadi Teherani designar för Parador.

biografi

Arkitekten Hadi Teherani designar bostadshus och företagscentraler, lägenheter och shoppingcenter, järnvägsstationer, myndighetsbyggnader och universitet. Inspirerad av Bauhaus och den konceptionella arkitekturen har Hadi Teheranis arbete ett omfattande skapande anspråk som även omfattar produktdesign och rådgivning. Därför hör till hans internationellt utmärkta skapande även hela programmet av produkt- och interiördesign, med vilket arkitekturen först ska fulländas atmosfäriskt – från lampor och modulära kök till golv.

Webb: www.haditeherani.de

Läs mer om Hadi Teherani och han samarbete med Parador i magasinet BODEN, s. 96 f.:

Länk till magasin

 

 

”Vad en diktare kan uttrycka med ord, det kan arkitekten och designern uttrycka med material, färger och former i rummet.”

 

Hadi Teherani

Referenser

Lofts Falkenried

På 8 000 m² projekterade Hadi Teherani lägenheter på ett industriområde i Hamburg Eppendorf. 39 loftlägenheter med balkonger, terrasser och takterrasser får byggnadens industriella charm och betonar samtidigt skillnaden mellan den gamla och nya användningen. Ett ”skydeck” med metalltak och fasadkonstruktion av glas och stål förlänar byggnaden en puristisk-futuristisk look.

Silver

Den breda portföljen av kontorsmöbler som Hadi Teherani har utvecklat för Interstuhl koncipierades utifrån människors behov och samtidigt på högsta estetiska nivå. Genom kombinationen av funktionalitet och design förenar den det stilla med det livliga och arbetet med det privata. På så vis blir nyttoföremålet ”kontorsstol” till ett åtråvärt designobjekt som genom sin beskaffenhet och sina kurvor och detaljer övertygar både optiskt och haptiskt i samma utsträckning.

Please confirm your language in order to continue