Dialog

Gå i dialog med oss och få reda på nyheter om Parador och de fascinerande produkterna som gör varje hem till världens vackraste hem. Besök våra sociala mediekanaler.

mer 2016

Eco Balance PUR Video

De elastiska golvbeläggningar blir allt populärare. Förutom vinyl golv är också riktade Eco Balance PUR golv. En presentation av produktgruppen Eco Balance PUR.

läs mer
juli 2015

GLOBETROTTER I ABERDEEN

Världsturnén fortsätter. Även i skotska Aberdeen kan man hitta våra golv. Den som inom den närmaste tiden vill ta en paus från sightseeingen för en läcker kopp kaffe på Café Cognito kommer att sätta sina fötter på vårt laminat Globetrotter urban nature med rustik struktur.

läs mer
juli 2015

PARADOR SHOWROOM I DALIAN

I dag vänder vi blickarna mot Asien: I den kinesiska hamnstaden Dalian har vi tillsammans med vår handelspartner Shanghai Casajolie Co., Ltd öppnat ett showroom. Vi gläder oss och tycker att det är en fantastisk miljö för våra produkter!

läs mer
november 2014

BODEN FÅR RED DOT "BEST OF THE BEST" AWARD

Prisvinst för magasinet ”Boden” från Parador: "Red Dot: Best of the Best" tilldelas för vägvisande design och är den högsta utmärkelsen i Red Dot Award. Vi är mycket stolta att efter så många priser nu också få detta helt speciella erkännande från internationella designexperter.

läs mer
08.10.2014

PARADOR LANSERAR NY WEBBPLATS

Parador har gått online med en helt nygestaltad företagswebbplats som sätter nya standarder. På ett tekniskt och visuellt modernt sätt leds besökaren snabbt och intuitivt till den önskade informationen med ett väl genomtänkt koncept, många upplysningar och nya funktioner.

läs mer
augusti 2014

facebook

Hur kan man trolla fram en underbar naturlook där hemma? Det avslöjar boendetidskriften ”Laura kreativ” som ges ut av förlaget Bauer. Och för det används ett Paradorlaminat från serien Eco Balance.

läs mer
12.08.2014

facebook

Greenguard Gold för Eco Balance PUR – den nya elastiska golvbeläggningen ”Eco Balance Pur” har tilldelats certifieringen ”Greenguard Gold”. Kvalitetslogon delas ut av det världsledande säkerhets- och certifieringsföretaget UL (Underwriter Laboratories) till produkter som efterlever de stränga övre gränserna för kemiska emissioner. Till skillnad från det enkla Greenguard-certifikatet uppfyller produkterna med Gold-utmärkelsen ännu strängare krav på inomhusluftkvaliteten. Denna certifiering styrker vårt hållbarhetsanspråk genom empiriska, vetenskapliga data från en internationellt erkänd organisation

läs mer
06.08.2014

facebook

New Classics Design Edition: Det högst belägna konferensrummet hos Parador har komplett nygestaltats med ”New Classics Design Edition by Hadi Teherani” och utrustats med den bästa presentationstekniken. Här kan man inte bara betrakta parkett- och laminatgolven från Design Edition, utan också hålla möten i en helt speciell miljö.

läs mer
22.07.2014

facebook

Ytterligare ett pris… Även appen till Paradormagasinet ”Boden” utmärker sig i internationella tävlingar och har nu tilldelats ”Corporate Design Preis” i kategorin ”Multimedia och Crossmedia Designs”. Vi gläder oss! I juryns motivering lyder det: ”Appen till Paradors magasin BODEN ger som digital version till den tryckta versionen ett mervärde för användaren genom inspirerande fotoreportage, kortfilmer och informativa texter om de visade platserna och människorna.” Du kan ladda ner den kostnadsfria appen på www.parador.de.

läs mer
15.07.2014

facebook

ClickTex-utställning i Parador-Trendcenter: Med ClickTex – den första textila golvbeläggningen som klickas ihop – kan individuella golvbilder enkelt realiseras. Olika färger, toner och designer kan kombineras helt efter egen smak. Här några intryck från Parador-Trendcenter i Coesfeld som har öppet dagligen 8–17.

läs mer
09.07.2014

facebook

BCP Award 2014: Guld till magasinet ”Boden” från Parador – det är kröningen: Vi gläder oss över den högsta utmärkelsen för magasinet ”Boden” – BCP Award Gold. Därmed befinner vi oss i gott sällskap, för guldvinnarna i de andra kategorierna är stora koncerner som exempelvis Lufthansa, Audi, Siemens och RWE. Det välrenommerade priset delades ut för tolfte gången i samband med ”Best of Corporate Publishing”-kongressen. Den räknas som Europas största tävling för företagskommunikation. Du kan beställa magasinet ”Boden” kostnadsfritt på www.parador.de eller ladda ner det som app.

läs mer
15.07.2014

Twitter

BODEN - magasinet från #Parador. Nu även som #kostnadsfri app i #Apple AppStore https://itunes.apple.com/de/app/parador-magazin/id824912516?mt=8 …

läs mer
07.07.2014

facebook

Miljöstiftelsen ”Plant-for-the-Planet” har anledning att fira: 500 akademier, nästan 30 000 ambassadörer för klimaträttvisa och 2,9 miljarder planterade träd. Ett toppenresultat tycker vi. Sedan 2011 är Parador partner till stiftelsen. Ännu en gång en rapport om en mycket lyckad barnakademi på Paradors säte i Coesfeld.

läs mer
30.06.2014

facebook

Företagarfrukost hos Parador: Omkring 90 företagare från regionen hade tackat ja till inbjudan från staden Coesfeld och banken Sparkasse Westmünsterland. I spännande föredrag i Paradors Trendcenter handlade det om innovationer som konkurrensfördel. På bilden (från vänster): Heinrich-Georg Krumme, VD i Sparkasse Westmünsterland, Volkmar Halbe, VD i Parador, Carsten Schröder, vicepresident för fackhögskolan i Münster och Heinz Öhmann, borgmästare i Coesfeld

läs mer
19.05.2014

facebook

Företagarfrukost hos Parador: Omkring 90 företagare från regionen hade tackat ja till inbjudan från staden Coesfeld och banken Sparkasse Westmünsterland. I spännande föredrag i Paradors Trendcenter handlade det om innovationer som konkurrensfördel. På bilden (från vänster): Heinrich-Georg Krumme, VD i Sparkasse Westmünsterland, Volkmar Halbe, VD i Parador, Carsten Schröder, vicepresident för fackhögskolan i Münster och Heinz Öhmann, borgmästare i Coesfeld

läs mer
12.05.2014

facebook

38 lyckönskningar till ett träd – I lördags ägde en Paradorsponsrad barnakademi rum hos HolzLand Becker i Obertshausen. Där planterade barnen och ungdomarna symboliskt ett träd på vilket de hängde lappar med lyckönskningar. ”Jag önskar att vi både blir mycket starka”, ”Jag önskar dig ett långt liv” eller ”Jag önskar att en näktergal bygger ett bo hos dig”. Eftersom akademin ägde rum utanför den vanliga planteringstiden hade sedan tidigare redan 172 ekar planterats i det fria. Barnen besökte denna plantering tillsammans med skogvaktaren som svarade på många frågor om nyplantering av skog.

läs mer
06.05.2014

Facebook

Som partner och sponsor till "Expedition Hope" gläder vi oss över att de tre miljöaktörerna från ”Plant-for-the- Planet” avverkat den första delen av sitt Nordpolsäventyr med hälsan i behåll. Med sin aktion gör de uppmärksam på polernas smältning som kommer att ha en katastrofal effekt på hela världen. För den andra delen fortsätter vi att hålla tummarna!

läs mer
30.04.2014

facebook

Vid vårt sökande efter världens vackraste hem har vi också upptäckt Storchenhaus i Raiding som den japanska arkitekten Terunobu Fujimori har byggt i Burgenland. Storchenhaus väcker begeistring på en utställning i Japan; här ett videoklipp om utställningen: www.youtube.com/watch?v=0nrwpUkolns

läs mer
28.04.2014

facebook

Markspår… Sedan 2011 stödjer Parador miljöstiftelsen ”Plant-for-the-Planet” som för närvarande är på väg på Nordpolen med aktionen ”Expedition Hope”. Uppenbarligen i närheten av isbjörnar som detta foto från livebloggen bevisar. Och räddningen av dessa tungviktares livsrum är ett av målen för ”Expedition Hope”. Det är inte bara som sponsor som Parador följer resan med spänning. Här kommer du till bloggen: http://en.expedition-hope.org/blog/

läs mer
25.04.2014

Facebook

I dag firas ”trädets dag” på många håll i världen. Vi på Parador bemöter naturmaterialet trä med största aktning. Självklart stammar allt bearbetat trä från hållbart skogsbruk och är certifierat enligt FSC eller PEFC. Visste du för övrigt att träd är de bästa koldioxidreservoarerna? Varje bearbetad bit trä är därmed också ett litet bidrag till klimatskyddet.

läs mer
22.04.2014

Facebook

I kväll på ”Zuhause im Glück”: 110 kvm ”Laminat Trendtime 6 Ek patina vit” från Parador utgör grunden för en fyrapersonersfamiljs nya ljusa hem. Serien visas 20.15 på RTL 2

läs mer
07.04.2014

Facebook

Tidskriften ”Selbst ist der Mann” rekommenderar ClickTex http://www.selbst.de/wohnen-deko- artikel/bodenbelaege/neu-teppichboden-zum-klicken-156759.html

läs mer
06.04.2014

Facebook

Vi gläder oss redan i dag över denna utmärkelse. Den som inte känner till magasinet borde absolut ta sig en titt i det – vi lovar att det lönar sig! Och håll tummarna, vi kanske också vinner BCP i guld! We are extremely happy to have received the BCP (best of publishing) award in silver. For those who have not seen our magazine - please do and enjoy - it is worth it and available in English on our website! And please cross your fingers - perhaps we will win ""GOLD"" in july. Bläddra i magasinet: http://www.parador.de/catalog/2014/DE/Boden/boden.html Ladda ner appen: https://itunes.apple.com/de/app/parador-magazin/id824912516?mt=8"

läs mer

Please confirm your language in order to continue