Sinnligheten hos trä som inspiration

Trenden till ännu mer naturlighet är oavbruten. På detta reagerar premiummärket Parador med en ny kollektion av äkta trägolv: Ytor med ursprunglig charm, naturoljade trägolv och parkett av historiskt material uppfyller längtan efter det äkta och genuina.

LIKNANDE ARTIKEL

Ett passande golv till varje objekt

til artiklen

Att kreera ett trägolv liknar processen att slipa en diamant. Det gäller att upptäcka det unika värdefulla i råmaterialet och framhäva det genom särskild bearbetning. Och mindre är ofta mer. Därför har parkettillverkaren Parador nu använt sig av metoder som betonar träets naturliga strukturer. Borstade eller råsågade ytor ger en autentisk, nästan obehandlad verkan. Nytt är också användningen av naturolja som förenar sig med träet under en lång torkningsprocess. Naturoljade golv tar upp tidens spår, de uppfyller längtan efter det äkta och genuina.

 

Echtholz-Parador-Parkett-EicheEk History: charmen hos gammalt trä

Historiska byggmaterial är en vogue. Från delvis flera hundra år gamla byggnader räddas vid rivningsarbeten exempelvis dörrar, fönsterkarmar, dörrhandtag, terrakottaklinker, galler, staket eller granitplattor och efter restaurering används de i moderna hus.

Med parketten ”History” tar Parador fäste vid just detta. Av ekbalkar som stammar från gamla lador eller korsvirkeshus har ett golv uppstått som både faller antikfans och vänner av den rustikala stilen i smaken. Golvets historia kommer till uttryck i träets detaljer. Små inneslutningar är förädlade med svart kitt som hänvisar till balkarnas ursprungliga användning och på så vis konserveras balkarnas verkliga ursprung.

Edition 1: parkett av Matteo Thun

Matteo Thun är en av samtidens mest framstående designer. Med respekt närmar han sig material trä, det mest ursprungliga av alla golvmaterial. För Edition 1 från Parador har han utvecklat en unik träestetik med två stilvärldar: ”Scandinavian Style” anknyter till den nordiska lanthusstilen där vita eller ljusgråa träslag dominerar, medan ”Palazzo Style” påminner om gamla stadsvillor som ska representera. För detta har den kända designern valt blekt valnöt i traditionellt fiskbensmönster. Matteo Thun fäster stor vikt vid naturligheten hos ytorna som endast behandlas med naturlig olja och som både optiskt och haptiskt ger en mycket exklusiv effekt.

MER INFORMATION

MATTEO THUN WEBBPLATS

hemsida

PARADOR PARKETT

parkett sortiment

Please confirm your language in order to continue