Fitnesscenter Olympiasimhallen

I en av Tysklands mest berömda byggnader, känd genom de Olympiska spelen 1972, ligger ett fitnesscenter som har utrustats med produkter från Parador.

Liknande artiklar

Mellan gula väggen och gröna marken: Norbert Dickel

til artiklen


thumb08-paxx1098f4Fitnesscentret ligger i en byggnad som blev världskänd genom OS 1972 och som är en internationell arkitekturikon genom sin ovanliga tälttakkonstruktion.

Denna betydelse bekräftades också när den fördes upp på kulturminneslistan. Bottenvåningarna präglas av stora ytor med synlig betong och monolitiska byggnadsdelar. Till detta kommer stora fundamentblock som takets stagning är fäst i. Väggytorna kännetecknas av en kraftig, fräsch brokighet som stammar från färgkonceptet för regnbågsspelen av Otl Aicher vid olympiaden 1972.

 


thumb03-2124__FITNESSCENTER_OLYMPIASCHWIMMHALLEEtt byggprojekt i ett byggnadsverk av denna betydelse kräver ett stort mått av känslighet i utformningen. Arkitekturbyrån planplus från München orienterade sig efter den befintliga gestaltningen. Det nya fitnesscentret anknyter till interiörernas monolitiska formspråk i sin arkitektur, och genom friläggningen av de stora fundamentblocken med staglinorna i taket kan besökarna uppleva Olympiatakets bärsystem i interiören. I möblemanget återspeglas de befintliga byggnadsdelarnas kubiska form som består av blockartade enkelelement.

Den ljusgröna akustikväggen, som på den övre nivån likt en ryggrad förbinder rummen för konditionsträning, styrketräning och spinning, citerar i sin materialitet de långsträckta grönområdena i den ovanliggande Olympiaparken, medan vestibulens blåa ytor som har realiserats med laminatgolvet ”Pixel Blue” på golv- och väggytorna ska påminna om Olympiasjöns vattenområden.

MER INFO

WEBBPLATS

Fitnesscentret i Olympiasimhallen

Mer

RUNDTUR

Bestig Olympiastadions tak

Mer

Please confirm your language in order to continue