Restaurangen ”Am Aasee” i Münster

Gourmetkök och premiumgolv från Parador är på sin rätta plats i restaurangen ”Am Aasee”. En magisk plats, för även en mycket speciell kärlekshistoria tilldrar sig vid restaurangens fot.

I restaurang ”Am Aasee” ger Paradorgolvet ”Parkett Trendtime 1 Teak Yachtdäck” stadga under fötterna.

Liknande artiklar

Energisparhus – väderkvarnen vid Zernsee

til artiklen

thumb02_aaseeterrassen_3

Världens bästa stad att leva i

I huvudstaden i Münsterland, vid sjön Aasee i Münster, möter kännaren av gourmetkök en stilfull miljö med en underbar utsikt över sjön. Restaurangen Am Aasee utstrålar romantik och bjuder in till dinering och avslappning. Särskilt på sommaren är terrasserna vid sjön Aasee ett populärt mål för avslappning mitt i staden. Även på denna plats förnimmer man den levnadsvärda atmosfär som staden Münster är känd för i hela världen. Sedan 2004 får staden kalla sig världens bästa stad att leva i. Som första tyska storstad vann Münster vid LivCom- Award i Niagara (Kanada) guld i kategorin för städer med 200 000 till 750 000 invånare.

 

Den svarta svanen och trampbåten

Aasee blev världskänt genom en svart svans kärlekshistoria till en vit trampbåt i form av en svan. Under flera månader vek svanen inte från trampbåtens sida och simmade också efter när trampbåten hyrdes ut. Svanen följde till med efter sin ”kärlek av plast” till vinterkvarteret. Internationella TV-stationer och tidningar rapporterade om denna romans vid sjön.

 

thumb01_aaseeterrassen_2

Paradorgolv och gourmetmat

Gourmetkök och premiumgolv är på sin rätta plats här. På första parkett smörjer man kråset i restaurangen Am Aasee samtidigt som man kan hålla koll på vad som händer i vimlet på segelskolan, Aaseeterrasserna och ängarna runt omkring. På denna plats där man kan man sitta och slappna av ger Paradorgolvet ”Parkett Trendtime 1 Teak Yachtdäck” den rätta stadgan under fötterna – ungefär som en bärstol som förlänar rummet maritim stämning och romantik. LivCom-Award (The International Awards for Liveable Communities, internationella utmärkelser för samhällen som förbättrar livskvaliteten för människor) delas ut varje år sedan 1997 av den internationella parkorganisationen International Federation of Park and Recreation Administration (IFPRA) (ursprungligen under beteckningen ”Nations in Bloom”) och stöds av FN:s miljöprogram (UNEP).

Källa Wikipedia

MER INFO

AWARD

LivCom Awards – en mycket speciell utmärkelse

Mer

BOKTIPS

En svanhonas kärlekshistoria till en trampbåt. Friedrich Ani, Quint Buchholz: Mathilda och Giacomo. Utgiven på Droemer HC Verlag

Mer

Please confirm your language in order to continue