Rosa och pop

Hotellet nhow Berlin lockar med egen inspelningsstudio över floden Spree, med rumservice som tar upp Gibsongitarrerna och förstärkarna direkt till rummet – och med extraordinära golv av Karim Rashid.

Liknande artiklar

Jean Nouvel

til artiklen

Orte-Parador-nhow-easttowerKonceptet

Det markanta av stjärnarkitekten Sergei Tchoban ritade huset ligger direkt vid floden Sprees strand och rymmer 300 rum och sviter. Ingen mindre än New Yorker-designern Karim Rashid gestaltade hela interiören. Hans visionära, lekfulla design bildar en perfekt symbios med Sergei Tchobans snarast strikta arkitektur.

 

 

 

Orte-Parador-nhow-westtower

Visionen

Karim Rashids vision är en radikal designrörelse vars kärnkrav består i att bryta med gamla syn- och livsvanor. För att omsätta detta krav på golvet utvecklade han i samarbete med Parador tre laminatgolv för hotellrummen i respektive byggnadsdels färg: rosa i det östra tornet, blått i västra tornet och diskret grått för det övre tornet. För realiseringen av sådana extraordinära projekt lämpar sig Paradors laminat Identity perfekt. Tack vare det digitala tryckförfarandet ”ArtPrint” kan unikat i överlägsen tryckkvalitet och fascinerande färgbriljans framställas. Parador levererade dessutom det passande underlaget, ”Akustik- Protect 100”, som garanterar en mycket god rumsakustik – inte helt oviktigt för ett ”musikerhotell”.


Hotellet NHOW i Berlin

MER INFO

AWARDS

För sina designade hissar i nhow vann Karim Rashid 2012 en red dot Award.

Karim Rashid

KONST I HOTELL NHOW

Den enda konstanten heter förändring: Så insceneras konst i nhow Berlin.

hemsida

Please confirm your language in order to continue