Parkett Trendtime 8 från Parador satsar på hantverk

Coesfeld, i januari 2012 – Skönheten hos ett trä sitter i dess unika struktur som har vuxit över många år och som vittnar om tidens gång.

Liknande artiklar

Rosa och pop

til artiklen

thumb02_01-2012_Parkett_Trendtime_8_UnikatFör att få fram träets individualitet ännu tydligare använder sig Parador av hantverksmässig förädling av ytorna för sin nya parkettserie ”Trendtime 8”. De manuellt behandlade tiljorna övertygar genom autenticitet och värde. Parador erbjuder dem i de båda varianterna ”Handscraped” och ”Elephant Skin”.

Parkettgolven Trendtime 8 Handscraped ger nästan ett arkaiskt intryck, för dessa tiljors ytor hyvlas var för sig för hand och väcker på så vis minnen från ”gamla dar”.

Den traditionella, icke-maskinella metoden efterlämnar oregelbundna spår på träet, vilka vittnar om den ursprungliga hantverkskonsten. Därmed följer dessa parkettgolv en trend som sätter värde på naturlighet och äkta hantverk. Parketten Trendtime 8 Elephant Skin utstrålar charmen från ett historiskt golv.

För att uppnå detta bearbetar specialister varje enskild yta noggrant för hand, där de betonar träegenskaper som ådringar, kvistar och sprickor. Med fin teknik avlägsnas till exempel lite material runt kvistar för att efterlikna typiska tecken på nötning.

På så sätt får man intryck av att parketten smyckar golvet sedan evigheter och att generationer av människor har efterlämnat sina spår på den.


thumb03_01-2012_Parkett_Trendtime_8_UnikatAlla parkettgolv i serien Trendtime 8 behandlas endast med naturolja. Naturoljan skyddar träet och låter det samtidigt utveckla en egen patina. Man kan enkelt efterbehandla eller renovera ytan med naturolja.

Tiljorna i formatet 1900 x 190 mm är försedda med 4-V-fogar som ger en mycket ursprunglig, karaktärsfull golvbild.

Parkettgolvet Trendtime 8 Elephant Skin utstrålar charmen av gammalt trä. Alla ytor bearbetas för hand för att betona typiska träegenskaper som ådringar, kvistar och sprickor.

Traditionell hantverkskonst är en vogue. Varje enskild tilja av parketten Trendtime 8 Ek handscraped hyvlas för hand för att framhäva träets individuella skönhet.

  

Presskontakt

Parador GmbH & Co. KG

Millenkamp 7-8 

48653 Coesfeld

 

Manuel Glöckner / PR och kommunikation
T +49. (0)2541.736-132
F +49. (0)2541.736-8132
manuel.gloeckner@parador.de

Please confirm your language in order to continue